Return to site

Team Högvarv/millerods

Summering av vinnarna.

Denna säsången/touren var riktigt tuff med flera duktiga lag som kämpade om pallplatserna. Vi började touren med en 4:e plats på Bunn, den sjön var riktigt lurig och vi lyckades pilla upp tre uppgraderande fiskar sista 15 minuternasom gjorde att vi fick med oss fina poäng från denna sjö.

Västerås, Mälaren är ett roligt vatten som ofta ger mycket fisk i 25-30 cm storleken. Vi hade riktigt bra rekfiske och hade förhoppning om en bra längd under tävlingen. Vi hamnade på en 4:e plats även här och fick med oss nya fina poäng som tog oss till en 2:a plats i totalen.

Värmeln, Klarres hemmasjö. Här kände vi att vi borde ha bäst chanser i av årets sjöar. Klarre fiskade en hel del veckorna före tävlingen och fisket var riktigt bra. Rekfisket dagarna före var grymt bra och med kortaste topp 5 fisken på 45cm. Men på tävlingsdagen var fisken som bortblåst och vi fick åka och beta av varenda ställe vi kände till. Ca 20 min innan tävlingen avslutades fick vi en 45:a och uppgraderade 10cm som tog oss upp i ledningen. Så det var på det där berömda håret...

Bålsta, Mälaren. Tävlingen vi var mest oroliga för, 2020 hamnade vi på en 13:e plats och vi hade inte gjort vår hemläxa tillräckligt bra. I år var vi fullt fokuserade på att lyckas knäcka koden. Efter att ha haft uselt rekfiske första 1,5 dagen så fick vi en fin fisk, 48cm på över 1400 gram. Här var vändpunkten kände vi, en liten fläck som höll riktigt stor fisk. Vi fiskade på en timme till och fick flera fiskar över 40cm och ytterligare en 48cm i topp. Dagen före tävlingen la vi bara någon timme på spotten och hade sjukt bra fiske. Var fisken bara kvar på tävlingsdagen så visste vi att det skulle betyda vinst. Fisken va kvar även på tävlingsdagen, vi var tillbaka i hamnen 45 minuter före tävlingsslut och vi var riktigt nöjda med dagen. Riktigt många och stora fiskar landades denna dagen och vi hade två klara favoritbeten som hjälpt oss rejält under säsongen. Ett jerkbait, MEGABASS Vision 110 och en lite speciell jigg, MEGABASS Dark sleeper.

Årets tekniker som stod ut mest för oss var just jerkbait och traditionellt jiggfiske. Eftersom touren går under den varma delen av året så har snabba beten och tekniker varit att föredra. Men som med alla tekniker man fiskar, det gäller att lära sig HUR ett bete ska fiskas.

Utrustningen är väldigt viktig för oss "tackle-junkies" och vi kör självklart Millerods men även några Megabasspön ur Destroyer-serien. Dessa två fabrikat är sjukt sköna spön och bör provas av den som vill ha en dirigentpinne av högsta klass! Rullarna är från både Daiwa och Shimano. Linorna är från Sunline i modellerna Siglon, Siglon ADV, Small-game, X-plasma och D-braid. Linklasserna är oftast 8 LBS med en brottgräns på 3,3kg. Men vi använder även linor på 10 LBS och ner till  5 LBS under vissa tävlingar. Vid jerkbaitfiske och riktigt tröga dagar använder vi oss av FC Sniper.

Våra PB:n

- Niklas 2065g

- Austin 2080g

- Klarre 2200g

Vi är riktigt taggade inför nästa år, dock kommer vi nog bara vara två i teamet nästa år med något gästinhopp. Men inget är spikat, det kan ändras.

Målsättningen är som alltid, ha riktigt roligt på vattnet!

Vinnarskalle som vi alla i teamet har så strävar vi alltid efter att bli bättre och lära oss så mycket som möjligt om tävlingsvattnet. En del av tävlingsfisket är just att lägga planen, kolla djupkartan, fiskebeståndet, ev provfisken gjorda av länsstyrelsen för att se mängden och storleken på fisken i sjön. Detta är riktigt roligt och planeringen börjar långt långt innan tävlingsdagen.

Året har varit riktigt bra, detta var 4:e året vi deltog (Gunki perch tournament och Swedish Perch Tournament) och även 4:e året vi vann touren. Jag och Austin som fiskar en hel del på ostkusten och har lyckats landa en hel del supersize fiskar med varsin 52:a i topp. Vi deltog i DM i Åsunden, som vi vann. Klarre har haft ett sjukt bra tävlingsår och vunnit b.la Vänern perch open, Gunki iron perch och Paiku masters. Vi kom även 3:a på Svenska mästerskapen.

Vi kan bara lyfta på hatten och tacka tävlingsledningen som åter igen har gjort ett strålande jobb med att arrangera årets tävlingar. Sjukt bra råddat i allt och som vanligt, ett sjukt stort och välfyllt prisbord!

MVH

Team Högvarv/Millerods

Niklas, Austin och Klarre

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK