Revenir au site

Team Fremdling

Hur summerar ni SPT 2021?

- SPT 2021 var det andra året som vi deltog i touren och det första året som vi deltog i samtliga fyra deltävlingar. Som vanligt så var tävlingarna välorganiserade av en entusiastisk tävlingsledning. Vi inser att det är många riktigt duktiga fisketeam med i touren så vi är ganska nöjda med vår sjätteplats och att vi grejade en topp-10 .placering i tre deltävlingar. Vi har lärt oss massor under året och också fiskat på många nya platser med fler tekniker vilket varit väldigt givande. Tävlingen i Bunn var riktigt klurig men också väldigt rolig och utmanande. Jag minns jublet i båten när vi lyckades fylla pappret där. Värmeln var också rolig där vi lyckades fånga riktigt fina fiskar på rekfisket men gick bet på tävlingsdagen då vi inte kunde knäcka koden. Västerås och Bålstatävlingarna är vi kanske minst nöjda med då Mälaren är vårt hemmavatten. Vi har inte riktigt hittat de större fiskarna i år på hemmaplan. Vi har lärt oss att om man vill nå framgång i tävlingarna så måste man vara noga med rekfisket. En annan viktig detalj är gemenskapen på touren där man får möjlighet att träffa likasinnade, trevliga människor och prata fiske

Vad är ni mest nöjda med under säsongen?

- Det vi är mest nöjda med är att vi i år hade möjlighet att vara med på samtliga deltävlingar. Det tror jag har gjort oss till bättre fiskare och det hoppas vi ha glädje av i framtiden.

Vilken/vilka tekniker har varit bäst i år eller är er favorit och varför?

- Traditionellt jiggfiske med shadjiggar är tekniken som givit oss flest fiskar på tävling. Favoritmetoden är fiske med jerbaits. Det fisket är vansinnigt roligt.

Vilken utrustning använder ni (spö, rulle, lina) och till vilken teknik?

- Oj! Vi är alla prylgalningar och svaga för JDM-produkter. Vi använder spön från Zenaq, Megabass, Illex, Daiwa och Shimano. När det kommer till rullar så föredrar vi multi från Daiwa och Shimano. Linor vill vi ha så tunna som möjligt för att skära snabbt genom vattnet. Men de ska också vara slitstarka och klara nötning mot stenar och grenar på botten. Att klara den kombinationen är sannerligen inte lätt för lintillverkarna att uppnå. Vi i teamet har olika favoriter och 2021 har vi fiskat med Daiwa Morethan PE, YGK Upgrade och Sunline Siglon ADV.

Största tävlingsfisken 2021?

- 40cm i Värmeln, fångad av Emil.

Största fisken för hela året 2021?

48cm i Kalmarsund, fångad av Alexander.

Teamets PB´n

- Alexander 48cm, 1500g

- Kalle 50cm, 2500g

- Emil 51cm, 2800g

Är ni taggade inför touren 2022?

- Det ska bli superkul med en ny säsong SPT. Spännande att se vilka vatten det blir.

2022 års målsättning?

- Vi har inga resultatmål utan vill fortsätta att utvecklas till bättre och mer mångsidiga abborrefiskare.

Hur summerar ni fiskeåret 2021?

- Abborrefiske är alltid kul och vi har i år tävlat och nöjesfiskat i många för oss nya vatten. Det har utvecklat oss som abborrefiskare. Fisket i vårt hemmavatten Mälaren har tyvärr gått sämre än tidigare år.

Mvh  Fremdling Fishing