Return to site

LOWRANCE

1. Berätta lite om er och er verksamhet.

Lowrance som de flesta känner till är tillverkaren av elektronik för sportfiske och har varit sedan 1957. Sen har det skett mycket det senaste 15 åren på både utvecklingssidan men även organisationsmässigt.

Varumärket är en del av en större koncern med flera andra varumärken men den gemensamma nämnaren är att vi endast tillverkar produkter för marint bruk. Varumärket förknippas väldigt starkt med sportfiske och det beror till stor del att vi utvecklar produkter med just sportfiskare i åtanke. Våra produktchefer är själva aktiva sportfiskare och har stor insyn i vad som önskas i form av funktioner och design när vi tar fram nya produkter och egenskaper.

2. Ni var med som  huvudsponsor förra året, i år är ni huvudsponsor och har en egen deltävling. Hur känner ni inför det?

Fisket är ju själva kärnan i vårt varumärke och abborren är oftast en art som många kan relatera till som sin allra första fisk. Man satt vid en brygga eller vid en klippa och metade abborre.

SPT anser vi har tagit tävlingsformen till en annan nivå och får sportfiskare från land och rike att resa runt till olika vatten för att testa sina gränser. Precis likadant som vi på Lowrance när vi utvecklar produkter där vi testar gränser för vad som är möjligt att tillverka och som i slutändan ska hjälpa sportfiskare att hitta mer fisk. Därför kändes SPT som en naturlig partner att gå in som sponsor i.

Vi har allt från nya inbitina sportfiskare till garvade tävlingsfiskare vilka alla är individer som vi vill ha en realtion till på ett eller annat sätt.

Vi är mycket glada och spända inför årets batalj med att ha en egen deltävling. Vi kände att södra Sverige inte har fått tillräckligt mycket fokus och även ge våra sportfiskare i söder möjligheten att vara med på en väl arrangerad tävling som SPT är.

3. Var valet av sjö självklart?

Njae, självklart ska jag inte säga att det var. Det finns en hel del fina sjöar i vårt land men vi ville som tidigare nämnt flytta oss lite söderut. Utbudet på sjöar i smålandsregionen är också enormt så det gjorde inte saken lättare. Det vi måste tänka på är att vattnet ska ha möjligheten att hysa så många båtar en tävling som SPT drar utan att det blir för trångt eller känns som man står med armbågslucka.

Det ska också vara en utmaning att hitta fisk så topografin ska vara intressant och kunna erbjuda olika typer av vatten för olika fiskemetoder. Sen är det slutligen viktigt att det finns ett bestånd av fin abborre med möjlighet på lite större individer.

4. Varför valde ni just Helgasjön?

Efter noga utvärdering så föll valet på Helgasjön tack var dess geografiska placering där vi har en sportfiskebutik med duktig och aktiv personal men även då topografin och sjöns fina bestånd av abborre är intressant ur ett tävlingsperspektiv. Det finns mycket abborre och även grov sådan men det kräver sin sportfiskare för att fånga de största.

5. Vilka beten, färger och tekniker rekommenderar ni för Helgasjön?

Vi själva har inte fiskat tillräckligt på sjön för att ge några riktigt vassa tips utan det absolut bästa är att prata med personalen på Cityfiske i Växjö som har denna sjön som sitt hemmavatten.

De har stenkoll på fisket i sjön för stunden och kan ge ovärderliga tips för de tävlande.

6. Vad kommer vara avgörande för dagen?

Givetvis är det allra viktigast att ha betet i vattnet så mycket som möjligt men vi tror att topografin och storleken på sjön gör att planeringen av sitt fiske är ytterst viktigt.

Använda sig av vår mycket populära Lowrance App eller C-Map Genesis Social Map för att reka sjöns kurvor, områden och rent av bottenhårdheten.

Därefter läggaupp sin plan A, B och C då väder kan ha stor påverkan om vart man ska koncentrera sitt fiske. Helgasjön är ju en ganska stor sjö och således finns det sweet spots på många platser.

Men som med allt fiske så hänger det på att fisken är på hugget och att betet är i vattnet när det händer.

7. Vad mäter dagens längsta borre på tävlingen tror ni?

Oj, det var en rikigt bra fråga... Vi skulle nog gissa på att det kommer upp en 50cm borre, det är vår önskan i alla fall.

8. Vad tror ni att vinnar-resultatet landar på?

Det är rena rama chansningen men 225cm känns som ett bra snitt!

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK