Return to site

FISKE & OUTDOOR

  1. Berätta lite om er och er verksamhet.

Fiske&Outdoor är en renodlad sportfiskebutik som ligger på Industrigatan 18 i jönköping, vi drog igång verksamheten 2012 och har efter det sakta men säkert vuxit ut till en av de mer seriösa butikerna i landet, vi har alltid värdesatt en hög servicegrad gentemot våra kunder.

Vi har en tydlig profiliering mot det moderna fisket och är inte sena med att hoppa på nya trender för att fortsätta utveckla vår verksamhet.

Vid sidan om butiken så driver vi även en fiskecamp på lofoten www.rostfishing.com hit kommer fiskegäster från världens alla hörn för att uppleva ett helt magiskt fiske efter havets storvilt, hälleflundra, torsk och sej. Är du sugen på ett äventyr så tveka inte att höra av dig.

2. Ni var med som värd för en deltävling förra året och i år är ni det för "finalen" deltävling 4. Hur känner ni inför det?

Det ska naturligtvis bli väldigt spännande att få vara värd för finalen i SPT, jag tror och hoppas att vi kan göra en riktigt trevlig dag tillsammans med alla tävlande och få till en grym avslutning på en spännande serie.

3. Var valet av sjö självklart?

Det var självklart, förra året körde vi på Bunn, vilket normalt sett är en riktigt trevlig sjö för abborrefiske, desvärre prickade vi den värsta värmeböljan i mannaminne vilket lade locket på lite grann, teamen kämpade fantastiskt bra ändå så hatten av för er.

I år valde vi Sommen sjön ligger lite längre från Jönköping men är en otroligt utmanade sjö, här finns verkligen alla typer av karaktär, grunt, djupt, vikar, grynnor, marer, gräsbäddar. Den som knäcker koden för dagen kan ha ett fiskeminne för livet på sommen, otroligt gott om fisk på 40-45cm.

4. Varför valde ni just Sommen?

Dels för att utmaningen i denna sjö kommer bli avgörande för vilket team tar hem det samt tillgången på grov abborre men också för att vi genom åren fått till ett bra sammarbete med Magnus och Malin som driver www.lugnalandet.se där vi kan ha ett bra finalhäng och grym runt omkringservice som kommer underlätta när det är många båtar som ska i och ur vattnet men också många hungriga magar som ska mättas.

5. Vilka beten, färger och tekniker rekommenderar ni för Sommen?

De flesta som håller på med det här vet att varje dag är olik en annan, och svårt att veta vad som gäller för tävlingsdagen, troligen är det en del värme kvar i vattnet och löjan i sjön kommer förmodligen stå högt fortfarande, skulle det visa sig vara så så gäller det att inte sitta med kaffekoppen i handen när abborren går igång, huggperioderna kan vara brutala men också vara över i ett ögonblick, vid sådana här tillfällen brukar det funka med jerkbaits, chatterbaits, cranks, lipless, osv. Kanske är det en riktig skitdag med tunga regnmoln och kass barometer d¨å lär andra tekniker vara att föredra.

6. Vad mäter dagens längsta borre på tävlingen tror ni?

46 cm

7. Vad tror ni att vinnar-resultatet landar på? 

204cm