Return to site

DELTÄVLING 4, VINNARNA

TEAM BBL

Tja! fjärde deltävlingen är avklarad och ni vann hur känns det?

- Det känns fantastiskt vi hade elektronikstrul och oflyt med tappade fiskar i både SM finalen och SPT3 tävlingen så vi behövde verkligen vända trenden och få ett bra resultat. Att vi sedan lyckades så bra som vi gjorde gör att vi nu har bra känsla och energi i laget inför höstens fisken. 

Hur såg uppladdningen och reket ut?

- Vi åkte ner och hade rekfiske på fredagen innan tävligen och vi hade valt ut ett område som vi luskat och tittat på redan innan vi åkte ned. Vi valde även att lämna håvarna hemma så att vi kunde åka till värdbutiken på fredagskvällen och införskaffa en ny inför tävlingen. 

Hur gick rekfisket?

- Rekfisket var bra och vi hittade några fläckar där vi landade bra fiskar och vi hade diciplin nog att lämna fläckar så fort vi hade fått svar även fast det kändes trist när det hugger på fina abborrar. Vi var noggranna även med att klocka restiden från rampen till området vi tänkt fiska för att kunna planera tävlingsdagen och maximera fisketiden. 

Hade ni någon gameplan?

- Vi hade bestämt oss för att ligga på en av våra fläckar som var gräsbeväxt och höll mycket betesfisk för att fylla pappret för att sedan flytta oss till ett mer kargt ställe där vi hade fått stora fiskar dagen innan. Sedan tänkte vi snurra det området resten av tiden och det lönade sig. 

Hur fiskade ni?

- Vi fiskade sakta och lyfte knappt våra beten eller tackel från botten utan bara släpa hem grejerna. Långa ankringar och såg till att ha lite olika färger och tackel i laget. 

Vilka beten/tekniker funkade bäst?

- Vi fick bra med fisk på både molix RT shad och strike king Baby Z-Too. Dropshot och vanlig jiggskalle gärna stand-up varianter fungerade bra. 

Vad tyckte ni om Sommen som tävlingsvatten?

- Sommen var rolig, sjön var stor och det slapp bli särskilt trångt när vi fiskade det fanns verkligen plats för en tävling och dessutom möjlighet till varierande fiske och förutsättningar. Såklart blir det lätt att gilla ett vatten efter det fina resultat som vi lyckades få med oss. Nu längtar vi efter nästa års upplaga av SPT och hoppas att kunna prestera ännu bättre än årets 5e plats. Skitfiske!

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK