Return to site

DELTÄVLING 3, TREDJEPLATS

TEAM HÖGVARV

Tredje deltävlingen är avgjord. Grattis till tredjeplatsen!

Tack! Ja vi är riktigt glada för en tredjeplats!

Det är som vanligt riktigt många bra team som är med i touren, och konkurensen om pallen är ju stenhård. Jag och Viktor var på iväg tre veckor innan tävlingen och körde ett pass. Vi körde mer båt än vi fiskade, och detta var en medveten plan för att skaffa oss en bra bild över sjöns struktur och hur fisken stod placerad. Det blev några bättre fiskar en bit över 40 cm sträcket och vi var nöjda med dagen då vi hade hittat några spottar som höll bättre fisk.

Vi sa att två rekdagar till innan tävling räcker för att vi ska få till en gameplan som vi bör kunna utgå ifrån.

Jag och Austin rekade den första av dessa två dagar själva. Väderförutsättningarna var väldigt lika de som var för första rekpasset och fisken var i stort sett kvar på de platserna vi hade hittat dem på tidigare.Vi valde att snabbt provfiska spottarn och se så det fanns kvar fisk i önskvärd storlek, där efter började vi att söka igenom sjön efter nya platser.Vår uppfattning av sjön efter två dagars fiske var att det var långt mellan platserna som höll målfisken för en tävling men när man väl hittade fisken så var det ganska gott om dem.Sista rekdagen var vi alla tre i båten. Det fanns många team som rekade denna dagen så vi valde att leta efter fler spottar och inte visa oss där vi hade tänkt att fiska på tävlingsdagen.Även denna dag var vi nöjda med reket och några fina borrar en bit över 40-sträcket landades.

Vi gissade på att det skulle krävas 210-215 cm för att ta hem denna tävling baserat på de fiskar vi hade sett på skärmarna och fått i sjön under rekdagarna.Tävlingsdagen hade ju helt andra förutsättningar att bjuda på än rekfiskets högtryck med sol, en lätt vind som la lättare vågor på ytan. Denna dagen var ju som alla tävlande mins, molnig, spegelblankt, kvavt och näst intill lite åskvarning på sina ställen under dagen.Det märktes direkt att fisken inte stod kvar på de grundare ställena vi hade rekat under det högre lufttrycket.Vi anade att fisken ville kompensera för tryckfallet och sökt sig djupare.Så vi sökte oss ut till de djupare rekplatserna vi hade och här hittade vi en större ansamling av fin abborre. 

Mängdmässigt hade vi ett riktigt bra och roligt fiske. Vi såg stor fisk på våra livegivare men de ville helt enkelt inte hugga, fisket var iaf för oss trögare än på reket med den större fisken.Det kändes som vi prövade det mesta i våra beteslådor under dagen på de större fiskarna men vi lyckades inte få en enda av de "kicker-fiskarna" vi sökte för att kunna ta ett extra kliv upp i tabellen.Vi kunde succesivt under dagen fiska allt grundare då fisken rörde en hel del på sig upp mot de lite grundare partierna.
Det som helt klart levererade bäst för oss var naturliga färger, storleken på jiggen var inte så noga, det viktigaste var presenationen av betet... Även vibrationsbeten fungerade stundtals bra men även där var det en speciell fart som triggade igång fisken.


En stor eloge till Tre Gringos som la två fina kicker-fiskar på pappret, 46 och 45 cm, och knep förstaplatsen. DLS fick oxå ihop ett snyggt papper med bra fiskar, hatten av.

Jag tycker alltid det är imponerande när man gör sin hemläxa och lyckas prestera på ett nytt och okänt vatten. Och det är väl just detta som gör att man älskar tävlingsfisket så mycket, utmaningen och känslan om/när man knäcker mönstret för dagen och börjar få stor fisk.

Iväg som tävlingsvatten var utmanande och riktigt roligt. En djup sjö med mkt struktur och en trevlig fauna av mat för abboren så som gärs, småsik, siklöja, flodkräfta och självklart småabborre och mört.I nte den bästa rampen man har använt men det får man ta om sjön har lågt fisketryck och bra förutsättningar för alla tävlande att kunna få ett bra och roligt fiske. Sen tyckte iaf vi i vårt team att uppsamlingen kvällen före med grillning och några öl var en av de absolut roligaste tävlingarna på länge. Just för att man kan träffa å prata med andra team på ett avslappnat sätt utan att behöva stressa iväg med förberedelser som på morgonen innan start. På tävlingsdagen sitter iaf mina nerver på utsidan och man hejar lite snabbt på alla innan man återgår till rampning eller andra förberedelser i båten.


Även prisutdelningen var ju en höjdare. Många olika kategorier att kunna vinna ett pris i för de som stannade kvar. Efter tävlingen vill de flest, även vi, gärna packa bil å båt snabbast möjligast och börja köra hemmåt för kunna komma hem i bra tid. Men att stanna 30 min till och ha chans på ett fint pris även om lyckan kanske inte funnits i båten under dagen gör ju att det kan vara värt den stunden extra. Detta ger ju en roligare prisutdelning för alla inblandade samt att arrangörerna får lite extra uppskattning för allt arbete och planering de har lagt ner.


Vi från Team Högvarv tackar för en återigen väl genomföd och rolig tävling!