Return to site

DELTÄVLING 2, TREDJEPLATS

TEAM FREMDLING FISHING

Tja! Andra deltävlingen är avklarad och ni tog tredjeplatsen igen. Hur känns det?

- Hej! Vi är jätteglada att vi kunde knipa en tredjeplats igen med tanke på alla duktiga Team som deltar.

2st tredjeplaceringar lägger er på en andraplats i totalen. Hur tänker ni kring det?

- Som vi sa inför årets tour så försöker vi utveckla oss och bli bättre och mer mångsidiga abborrefiskare. Touren är utmärkt just för det med tanke på att man får fiska i sjöar man aldrig blött ett bete i samt under rek och tävling försöka förstå sig på abborrarna i sjön. Att vi nu ligger tvåa i totalen efter två deltävlingar känns som ett kvitto på att vi blivit bättre abborrefiskare än tidigare. Så klart är det också väldigt roligt att ligga med högt uppe i totalen, det finns ju en anledning till att man tävlar.

Hur såg uppladdningen och reket ut?

- Totalt så hade vi fyra rekdagar inför tävlingsdagen. Alex åkte ner först och fiskade två dagar och sedan anslöt Kalle och Emil så hela teamet fiskade ytterligare två dagar.

Hur gick rekfisket?

- Alex hade jobbat på bra med reket under de två första dagarna och hittat områden som höll bra fiskar. När vi andra kom ner fortsatte vi att leta strukturer och betesfisk i anslutning till samma områden. Vi fick ihop 203cm på reket två dagar innan tävling så vi kände oss ganska hoppfulla inför tävlingen.

Hade ni någon gameplan?

- Absolut hade vi det. Vi hade några områden som vi körde hårt på. Under reket så var det tydligt att fisken hade korta perioder där den var mer aktiv så vi ville ha tålamod och invänta de aktiva perioderna.

Hur fiskade ni?

- Vi fiskade i områden med struktur mellan 2-6 meter där det fanns betesfisk. Vi varierade oss och fiskade med olika beten för att hitta det betet som fisken ville ha.

Vilka beten/tekniker funkade bäst?

- Hårdbeten var det vi fick klart bäst på under tävlingsdagen. Tailspinnare som Illex Deracoup och Jerkbait som Megabass Vision Oneten +1. Under rekfisket hade vi även bra på kräft och shadjiggar som Noike Donkey Boo, Megabass Sparkshad och Ketitech Easy Shiner.

Vad tycker ni om Helgasjön som tävlingsvatten?

- Det är lite blandade känslor måste jag säga. Ur ett sportfiskeperspektiv var det en jättetrevlig sjö att fiska i. Sjön var lagom stor med fisk i varierande storlek och den var lagom knepig. Däremot var det mer än lovligt stenigt i vattnet vid starten vilket kändes vanskligt. Det var heller inte lätt att hitta någon tillgänglig ramp innan tävlingen för att kunna rekfiska.

Hur ser uppladdningen ut inför nästa deltävling som går i sjön Iväg, Dalsland?

- Vi vet inte riktigt ännu. Rekfiske blir det, men vi har inte pratat ihop oss ännu. Det gäller ju att få ihop allas livspussel.

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK