Return to site

DELTÄVLING 1, 3:E PLATS

TEAM FREMDLING FISHING

Nu är första deltävlingen avgjord, grattis till tredjeplatsen.

- Tackar!

Hur känns det?

- Det är alltid roligt när man får till fisket, så det känns bra.

Hur såg uppladdningen ut, har ni rekfiskat något?

- Vi hann rekfiska i tre dagar. En dag veckan innan och två dagar i anslutning till tävlingen.

Hur gick rekfisket?

- Rekfisket gick över förväntan. Vi hade det tufft under första halvan av dag ett men sedan började pusselbitarna falla på plats. Vi fick en 47:a, tre 46:or och ytterligare fyra fiskar över 40cm under rekdagarna.

Hade ni någon gameplan?

- Vi hade definitivt en gameplan och lyckligtvis fanns de större individerna kvar i de områdena. Om man gapar över mycket så saknade vi en riktig kickerfisk. Men jag tycker inte att vi ska göra det, utan vara ödmjuka över vårt resultat och ett riktigt roligt fiske.

Vad tyckte ni om boren som tävlingsvatten?

- Det är ju en helt fantastiskt trevlig sjö. Klart vatten och varierande miljö med vikar, branter och uddar. Bevisligen är den också svårfiskad men träffar man rätt så blir man belönad med stora, starka och fantastiskt vackra abborrar. Till Boren kan vi definitivt tänka oss att återvända.

Hur fiskade ni?

- Vi fick fisk på alla tekniker vid provade. Gummibeten, Jerk, Crank, Chatterbait och Vibrationsbeten.

Vilka beten fungerade bäst?

- Betes och färgval var nog väldigt viktigt. Vi fick som sagt fisk på alla beten och tekniker men de stora var kräsna och vad vi lurade dem på behåller vi för oss själva.

Hur ser uppladdningen ut för nästa deltävling som går i Helgasjön?

- Vi räknar med att få till två rekdagar innan tävling. Det här med att få fiska i nya vatten är kanske den största vinsten med att vara med i SPT. Troligtvis skulle ingen i teamet någonsin fiska i Helgasjön om vi inte anmält oss till SPT.

Skitfiske

/Team Fremdling Fishing