Return to site

DELTÄVLING 1, 2:A PLATS

SURBÖLE

Första tävlingen är avgjord, grattis till andraplatsen. Hur känns det?

- Jo tack det känns bra, vi var riktigt taggade att börja tävla igen. Tyvärr är vi ju en man mindre i år men vi kvarvarande får hamra på än bättre istället.

Hur såg uppladdningen ut, har ni rekfiskat något?

-Vi rekfiskade dagen innan tävlingen och Mathias som bor ganska nära Boren har varit där ett par helger innan och kollat läget.

Hur gick rekfisket?

- Det var okej. Mathias fick några 42:or på ett av sina rek, Jonas fick en bättre på fredagen innan tävlingen. I övrigt har vi inte gjort så mycket utan att nöta på andra vatten i våra närområden. Vi träffas nästan bara vid tävlingstillfällen eller något planerat fiske då Mathias bor i Östergötland och Jonas bor i Dalarna.

Hade ni någon gameplan?

- Vår gameplan gick som planerat, sen gick det kanske något bättre än vi trodde. Då vii har en av de mindre och långsammare båtarna i touren var vi tvungna att leta spots som inte så många tänker på och nu lyckades vi hitta ett sånt ställe som vi blev ensamma om. Vilket var toppen.

Hur fiskade ni?

- Vi fiskar mycket med jerkbait typ rapala shadow rap, shadow rap shad, ripstop och z-mans jerkshadz med chinlockz krok. Sen är det mycket nedfiske med z-mans beten och minnowz jiggar. Mycket z-mans helt enkelt. Jonas kör även en del rapala cranks.

Vilka beten funkade bäst?

- Bäst för vår del var z-mans minnowz som jiggfiskades och TRD bugz som vi nedfiskade.

Vad tycker ni om Boren som tävlingsvatten?

- Boren är ett roligt tävlingsvatten som passar oss ganska bra då det är många ställen med grundare fiske.

Hur ser uppladdningen ut för nästa deltävling som går i Helgasjön?

- Vi har inte börjat fundera riktigt på Helgasjön än, men det blir säkert sämre med rekfiske där för vår del. Har vi tur kanske vi kommer dit två daagar innan tävlingen annars blir det bara dagen innan.

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK