Return to site

10 frågor med Team dls/echo marine

Hur summerar ni SPT säsongen?

- Vi tyckte själva att vi gjorde en väldigt bra säsong med bra rek-fiske som även visade visst resultat på tävlingsdagarna. Bra sjöar där det fanns bra chanser att dra stor fisk! 

Vad var ni mest nöjda med under säsongen?

- Vi var riktigt nöjda med vinsten nere i Bunn där reket visade sig HELT avgörande då vi aldrig tidigare hade fiskat där. 

Vilken/vilka tekniker hr varit bäst i år eller er favorit?

- Under denna säsong har vi mestadels använt oss av beten från Geecrack. Då framför allt en klassisk jigg kallad ”Gyro Star” som varit galet effektivt som sökbete, men som även lockat till sig stor fisk.

Vissa sjöar var det mycket hårdbeten i form av jerkbaits och cranks som krävdes för att på dem att hugga.

Det har även blivit en del finesse fiske där vi blandat runt med diverse Free-, Carolina-, Texas-riggs och dropshot. 

Vilken utrustning använder ni? (spö, rulle, lina)

- Vi i teamet använder spön från Legit Design och framför allt Wild Side serien. Vilket har visat sig vara grymma spön till diverse tekniker vi använt oss av.

Emils favorit: Legit Design - Wild Side 70ML, ett haspelspö med kastvikt mellan 3-11g. Ihopparat med en Shimano Sustain 2500, med ganska låg utväxling för finess och pill-fisket… Oftast tacklat med Carolina-rig (bästa betet har varit en Geecrack - Revival shad eller en Bellow stick)

Fredriks favorit: Legit Design - Wild Side 66M, ett fantastiskt fint jerkbait spö som vi alla i teamet VERKLIGEN älskar. Ihopparat med en Shimano Metanium MGL, denna med XG utväxling för att lätt jobba upp slacklinan som ofta blir när man jerkar. Favoritbete att sätta på beteslåset på denna combo: Gan Craft - Rest 108, Megabass - Vision 110 Jr. (+1) & Shadowrap 9cm.

(Litet extra tips ifrån oss är att testa jerkbaitfiska med flourcarbonlina som huvudlina, ger oftast en väldigt fin gång på betet)

Maxs favorit: Legit Design - Wild Side 610M, ett spö som nästan alla i teamet har, ett väldigt mångsidigt spö som kastar beten upp till 18g. Max har använt det mestadels för jigg- & vibrationsbeten. Vevat hem betena har han gjort med en Shimano Curado 71hg. Favoritbeten: Geecrack - Gyro Star & Illex - Deracoup 

Andres favorit: Legit Design - Wild Side 69L, ett haspelspö som är riktigt najs! Kastvikt upp till 9g, Andre som fiskar mycket på kusten använder detta spöt extremt mycket till sitt lättare fiske. Han har parat ihop det med en Abu Ike rulle… Den kombon är inte bara najs att fiska med, utan sjukt najs att bara kolla på. Då spöt och rullen har samma färginslag. Favoritbeten: Geecrack - Gyro Star & Geecrack - Pindy

Vi kan säga vi har brottats med olika lintillverkare under säsongen och kan säga att vi många gånger önskat att marknaden erbjöd något som är bättre. Här hoppas vi att vi har ett bättre svar efter nästa säsong, att vi kan ge nån rekommendation… 

Största tävlingsfisken I år?

- 45cm 1200g+ i Värmeln. 

Största för i år?

- 50cm 1980g. 

Team medlemmarnas PB:n?

- Andre – 50cm 1980g

- Max – 47cm 1660g

- Fredrik – 46cm 1230g

- Emil – 45cm 1250g 

Är ni taggade inför nästa års tävlande?

- Tror inte det finns några som är mer taggade än vad vi är på förstaplatsen!! 

Nästa års målsättning?

- Självklart vill vi nå ännu lite längre och ta hem vinsten, men det är ett riktigt tufft motstånd och vi tror nog som många andra att det kommer bli tuffare än någonsin nästa år. 

 

Hur summerar ni fiskeåret?

- Första året vi verkligen satsat på att knipa en bra placering. Resultatet blev väll ändå helt okej… Generellt ett bra år med både mängd och storleken på fiskarna i båtarna. Riktigt roligt att få fiska från en Nitro z18 som har varit båten vi tävlat med i år. Den har hjälpt oss MASSOR. Vi kan ju även här passa på att tacka våra sponsorer som stöttat och hjälpt oss under säsongen… Guld värda (ECHO Marine, Pinewood, HookMeUp.se och Lowrance)!! Även fantastiskt att vara med på väl uppstyrda deltävlingar i SPT, med många duktiga fiskare. 

Stort tack till alla för en fin säsong. Sjukt kul att gaffla innan och efter tävlingar! Det ser vi fram emot till nästa säsong! 

Skitfiske på er alla!!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK